top of page

BABBEN "Vägen hem"

Den 29 juli släpper Babben Larsson ett helt nytt album, inspelat i Sandkvie Studio på Gotland och producerat av Micke Lyander (Ainbusk, Pugh Rogefeldt m fl). Det innehåller texter övervägande från egen penna (nio titlar) men även texter av Gustaf Fröding, Suss von Arn, Petter Bergman, Eva Sjöstrand och Kjell Engblom. Musiken är komponerad av Mathias Lundqvist (fyra titlar), Suss von Arn, Adam Forkelid, Bernt Rosengren, Lars Gullin, Östen Warnerbring, Barry Manilow, Ben Cullum, Babben Larsson och Jerker Lindström.

 

Albumet, som bär namnet “Vägen hem”, har vuxit fram de senaste åren då pandemin satte stopp för turnéer och livegig. Babben gjorde en efterlysning i sociala medier där hon bad kompositörer skicka in låtar och ur detta har en skön blandning av lyssnarvänlig jazz med viss folkviseton vuxit fram. Babben har skrivit majoriteten av texterna men också blandat med pärlor hon hittat under många års diggande av andras inspelningar. 

 

- Vi spelade in under årets varmaste vecka 2021, berättar Babben. Det var närmare 30° i studion men inspelningarna flöt på jättebra och det tog bara några dagar att sätta grunden till alla låtar. Sedan har jag kompletterat med sång under några extra sessions tillsammans med Micke Lyander och sångcoach Sara Nordenberg som båda betytt enormt mycket för slutresultatet. De har fått mig att testa helt nya uttryck; både närmare, skörare men också att ta och ge det där lilla extra när det svänger.

 

Kvintetten Second Edition som funnits i snart 20 år har fått en rejäl nytändning i och med alla nya låtar från plattan. 

- Jag är en lyckans ost som har så duktiga musiker i mitt band, jag hoppas vi kommer ut på en lång turné nästa år och får träffa publik från norr till söder, säger Babben. 

 

Kvintetten Second Edition består  av:

Babben Larsson, sång 

Peter Nilsbo, piano

Anders Johnson, bas

Andreas Habo Johansson, trummor

Peter Fredman, sax

 

Albumet “Vägen hem” släpps 29 juli. Releasen firas med en konsert i Lyanders Trädgård i Visby. Biljetter hittar du här. 

Förhandslyssning till "Vägen Hem"


Babbens musikaliska biografi

Genre: Jazz

Producent: Micke Lyander 

Recording studio: Sandkvie Studio

Release date: 29 juli 2023

Distribution: Hedgehog Music

PR-kontakt: birgitta@clapyourhands.net

PRESSBILDER (credit: Margareta Sandebäck)  

ALBUMOMSLAG

Babben_Vägen Hem.jpg
margaretabsandeback_23-03-15_MBS7447-- 1 1.jpg
margaretabsandeback_23-03-15_MBS7378-- 1 1 1.jpg
  • Spotify
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
bottom of page